Populär allsång vid Föllingen Hotell

Ägarna till Föllingen Hotell har hittat sina besökare efter några års satsningar på allsången. "Första året hade vi en allsång och nu fyra".

Ungdomarna Jennifer Johansson och Jona Andersson bjöd på fyra låtar under kvällen.

Ungdomarna Jennifer Johansson och Jona Andersson bjöd på fyra låtar under kvällen.

Foto:

Kinda2017-07-22 10:00

Torsdagskvällarna i juli innebär allsångskvällar vid föllingen Hotell i Pinnarp. De fyra musikkvällarna har varsin allsångsledare för att få lite variation på det hela.

Fast däremot används samma häften som innehåller många välkända visor både modernt och äldre. Den aktuella ledaren väljer sedan ut sin repertoar för kvällen.

Torsdagskvällens allsång ledde Alve Gustafsson tillsammans med Bengt Länsberg (gitarr), Sten Hallberg (bas) samt Roger Sandek på trummor.

Ungdomar underhöll

Dessa herrar bjöd på ett varierat utbud av fina och kända låtar, med ett övervägande inslag från vår västkust. Fast även Eddie Meduza hyllades med en av hans fina låtar "några fina blommor".

Publiken fick även lyssna på två ungdomar som underhöll med sång och gitarr under fyra låtar.

Jennifer Johansson och Jona Andersson, som båda gått ut nian på Värgårdsskolan, där de hade valt musikprofil. Inför stundande gymnasieutbildning så fortsätter de båda med musikinriktning.

"Testade oss fram"

Magnus Johansson som äger och driver hotellet tillsammans med sin fru Charlotte Andersson berättar att det tagit sin tid för att hitta ett koncept som fungerar.

– Till en början testade vi oss fram vilka dagar som fungerade bäst. Första året vi arrangerade detta hade vi en allsångskväll. År nummer två dubblade vi till två, år tre och fyra så satsade vi på samtliga torsdagar under juli då vi tror att det är lättare att planera in så att någon av kvällarna ska passa och samtidigt blir det ju lättare att komma ihåg.

– Det tar alltid sin tid att bygga upp ett nytt koncept, även om idén som sådant fungerat bra under många år på andra platser i landet. Nu känns det som att även vi har skapat något uppskattat, avslutade Magnus Johansson, som räknade in drygt 100 besökare till parets allsångskväll som var den tredje av fyra.

Fr.v Roger Sandek på trummor, Sten Hallberg (bas) Alve Gustafsson (dragspel och ledare) samt Bengt Länsberg (gitarr). Foto Morgan Karlsson
Fr.v Roger Sandek på trummor, Sten Hallberg (bas) Alve Gustafsson (dragspel och ledare) samt Bengt Länsberg (gitarr). Foto Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om