Populär musikkväll på logen

En sång och musikfest som många kommer att minnas. Det handlar om Lindbergarnas besök i Rydsnäs loge i söndags kväll. För andra året i rad anordnade fem samverkande föreningar en musikalisk afton i Rydsnäs loge där det bjöds på musik av allehanda slag. 600 personer hade mött upp.

Även denna gång drog Lindbergarna full loge under söndagens spelning i Rydsnäs. Foto: Helge Lindell

Även denna gång drog Lindbergarna full loge under söndagens spelning i Rydsnäs. Foto: Helge Lindell

Foto:

Kinda2017-07-11 12:00

Många hade åkt 9 -10 mil för att få uppleva musikfesten i Rydsnäs. Det vackra vädret bidrog också till att så många sökt sig till sång- och musikfesten.

Redan klockan 16.00 tog Ydre dragspelsklubb estraden i besittning. De 14 musikanterna genomförde ett väl genomarbetat program och började med "Accordeonparaden" som är deras signaturmelodi. "Rönnåkra gånglåt" fick publiken att gunga med.

Christer Lindstam fungerade som konferencier och sjöng också solo till sångerna som ackompanjerades av dragspelsklubben. Många läsarsånger ingick också i deras repertoar.

Dragspelsklubben har spelat i 39 år och firar nästa år 40-års jubileum. Klubbens ledare är dragspelaren Peter Johansson.

Efter kaffepaus var det Lindbergarnas dragspel-Sivert, gitarr-Nenne, elbas-Ted, trummor-Martin, keyboard-Toye samt ukulele-Christers tur att äntra scenen.

– Det här blir fest. Vi ser tillbaka på fjolåret då det var lika många åhörare. Hörs det ända ned frågade de med tanke på den stora lokalen som logen är.

Visst var det ljud så att även de som var utanför kunde höra. "Guldgrävarsången, en gammal goding" fick inleda Lindbergarnas spelkväll.

Publiken ville höra Sivert "Lindberg" spela dragspel och fick sitt lystmäte tillfredsställt. Bland annat spelade han Dan Anderssons "Vi ska gå genom tysta skyar" och senare "Den dyrbara pärlan"

– Tycker ni om Sven-Ingvars frågade Nenne "Lindberg", och det gjorde alla.

Då spelade Lindbergarna och sjöng "Lilla söta fröken fräken".

– Det får bli ett minne av den bortgångne Sven-Erik Magnusson, sa bandets medlemmar.

Lindbergarna skiftade med att sjunga solo, duett och trio till sångerna.Ibland lyfte de nästan taket, när gitarrer, dragspel, trummor och keyboard drog på för fullt. Men åhörarna var med på notorna och klappade i takt till musiken.

– Vad vore en musikfest utan Lapp-Lisas "Barnatro" sa Nenne "Lindberg" och påtalade att de är stolta för tron på Gud. Det är inget som vi skäms för.

– Det behövs fler sådana här stora sång- och musikfester sa Lindbergarna och tackade för att de fick komma till Rydsnäs.

Många läsarsånger avverkades under kvällen. Som extranummer spelade och sjöng Lindbergarna "O vad jag ska jubla" vilket fick åhörarna att tacka med stående ovationer.

För kvällens andakt svarade Hanna Jonson för.

– Våra musiker sjunger klassiska låtar, informerade Jonson, och jag ska utgå i min predikan från ett klassiskt bibelord, vilket hon sedan utvecklade sin predikan.

Kvällens kollekt blev 16 631 kronor, som gick till "NEW LIFE MISSION".

Arrangörer för kvällen var Härstorps missionsförening, Rydsnäs bygdegårdsförening, Västra Ryds pensionärsförening, Rydängskyrkan samt Svenska kyrkan i Rydsnäs.

Ydre Dragspelsklubb spelade också inför den stora publiken.
Ydre Dragspelsklubb spelade också inför den stora publiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om