Populär teater för de små i Kisa

Alla som har anknytning till ett barn under fem år har nog hört talas om Babblarna. Det handlar om sex olika figurer, Bobbo, Babba, Bibbi, Dadda, Diddi och Doddo som tillsammans kallar sig Babblarna.

Alla ville krama Klonk efter föreställningen.

Alla ville krama Klonk efter föreställningen.

Foto:

Kinda2017-03-20 08:03

De har alla olika färger och former och symboliserar var och en olika saker som till exempel, språkkunnighet, rörelse och matematik. Kompisgänget finns bland annat som böcker, spel och filmer och konceptet verkar aldrig slå snett, alla barn älskar dem. I helgen kom Babblarna med sång och teater till Kisa och Värgårdsskolans aula Kuben fylldes upp av 180 personer där majoriteten av besökarna var mellan 3-5 år gamla.

På lördagsförmiddagen intog alla barn den stora aulan och innan föreställningen började kunde man känna barnens förväntan i luften. När showen började intog robotflickan Klonk scenen och hennes turkosa kostym bjöd in till lek och skratt.

Tillsammans med Klonk fick sedan barnen locka in Babblarna på scenen en efter en. De klappade in Diddi, stampade fram Dadda, viskade fram Bibbi och genom att klicka med tungan lockade fram Babba. Föreställningen varvades av sånger och Klonk fick alla barn att engagerat både sjunga och dansa med. "Det här är min bästa dag någonsin" avlutade Klonk med att säga och alla barnen verkade hålla med innan de tillsammans gjorde raketen, på Babblarnas egna vis.

Överöstes med kramar

Musikalen var dessutom anpassad efter små barn på så sätt att den inte var för lång utan under den halvtimma showen varade hölls barnen uppmärksamma hela tiden. Efter föreställningen fick dessutom alla som ville träffa Klonk och hon överöstes av kramar, även om de flesta var något blyga innan de till sist vågade sig fram. Isabelle Lagerström 3 år var en av de barn som såg föreställningen, hon och mamma Linn hade åkt från Vimmerby på morgonen.

- Det var jättebra, kul att dansa. Jag brukar se Babblarna på internet och spela spel. Alla är bra men Bobbo är min favorit, berättar Isabelle.

Mamma Linn håller med.

- Ja verkligen jättekul, jag är glad att jag fick tag i biljetter.

"Världens bästa jobb"

Men det är inte bara barnen som älskar föreställningen, huvudrollen Klonk, som egentligen heter Diana Ellman berättar att hon aldrig hade hört om Babblarna innan hon fick rollen.

- Men jag är så imponerad över det, hur konceptet är uppbyggt och pedagogiken bakom. Jag är så tacksam att få jobba med den här föreställningen.

Diana, som är utbildad musikalartist, kom in i föreställningen om Babblarna i januari. Tidigare har hon bland annat arbetat som Pippi Långstrump på Gotland.

- Att spela för barn är det bästa jag vet, det är sann glädje, jag har världens bästa jobb.

Robotflickan Klonk ledde musikalen och fick alla barn att både dansa och sjunga med. Foto: Lovisa Monell
Robotflickan Klonk ledde musikalen och fick alla barn att både dansa och sjunga med. Foto: Lovisa Monell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om