Populärt att sprutlackera dörrar

"Bra sätt att göra gammalt och slitet som nytt."

Frank Johnsson och Daniel Gustafsson jobbar både med tapetsering och målning. I lokalen finns det även utrymme för fönsterrenovering och försäljning. Foto: Lena Dahlberg

Frank Johnsson och Daniel Gustafsson jobbar både med tapetsering och målning. I lokalen finns det även utrymme för fönsterrenovering och försäljning. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Kinda2015-11-08 05:05


Frank Johnsson är målare i tredje generationen och började utbilda sig inom yrket för drygt 30 år sedan. 1997 startade han eget företag inom måleri, Frank Johnssons Måleri. Innan dess var han anställd hos olika måleriföretag, men blev arbetslös.

- Jag fick så pass mycket jobb att jag fick anställa nästan med en gång. Just nu är vi fem personer.

Företaget jobbar inom norra Småland samt Östergötland och vänder sig till såväl privatpersoner som företag. Inriktningen är in- och utvändig målning, tapetsering, golv, fönsterrenoveringar och en del mindre snickeriarbeten.
Sedan ett år tillbaka finns Frank Johnssons Måleri i nya lokaler i Kisa.

- Jag behövde mer utrymme för fönsterrenoveringar, lager och en mindre butiksdel. Där säljer vi färg och redskap samt tar emot beställningar på tapeter och golv.

Sedan fyra månader tillbaka finns en lackbox i lokalen. Där sprutlackeras köksluckor, möbler och dörrar.

- Vi kan även snygga till äldre släta dörrar med en tunnare skiva där en profilering förändrar utseendet. Dörren sprutlackas sedan i valfri kulör. Ett bra sätt att få en sliten dörr som ny.

På frågan om hur sänkningen av ROT-avdraget påverkar hans företag säger Frank Johnsson att han har haft en ökad efterfrågan när det gäller arbeten hos privatpersoner. Många vill passa på innan utgången av 2015.

- Men jag tror nog det kommer finnas arbete även efter årsskiftet. Utesäsongen 2016 är snart fullbokad.

För mer Hus & Hem andra specialsidor - prenumerera på papperstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om