Premiär för hösttoner i Slätmon

Atmosfären i Slätmons konsertkapell bjuder på en charmig stämning. En stämning som ökade under helgens höstkonsert med musik av E.W Korngold, F. Schubert och MRavel.

Stråkkvartetten inledde med en Kvartettsats i c-moll av Franz Schubert.

Stråkkvartetten inledde med en Kvartettsats i c-moll av Franz Schubert.

Foto:

Kinda2017-11-23 13:00

Paret Sofia och Pelle Hansen satsade för första gången på en höstkonsert i sitt konsertkapell i Slätmon under söndagen.

Känns fint

Vid entrén satt Hanna Carlander, kultursekreterare på Kinda kommun. Kommunens kultur och fritid har ett samarbete med paret Hansen, och under söndagen skötte de bland annat arbetet vid entrén.

- Det är ungefär lika många förbokade besökare som spontana besökare. Det är en bra tillströmning och vi har nog nu ett 80 tal i bänkarna.

- Det känns fint att kunna erbjuda en sådan här konsert i Kinda, med dessa stora och duktiga musiker, informerar Carlander innan konserten startade.

Snabba taktändringar

Medverkade var stråkkvartetten Sätterströmska sällskapet och Duon Sunnerstam/Stam.

Besökarna fick njuta av stycken som Franz Schuberts Kvartettsats i c-moll, Maurice Ravels Sonat för violin och cello samt Erich Wolfgang Korngolds Stråksextett i D-dur. Musikerna växlade skickligt mellan de snabba taktändringarna som följde under flera stycken.

Musiker var på violin. Mikael Wenhov, Aleksander Sätterström och Sofie Sunnerstam, på viola, Sofia Hansen och Mikael Wenhov samt på cello, Pelle Hansen och Willem Stam.

Slätmons charmiga konsertkapell fylldes av hösttoner under helgen. Foto: Morgan Karlsson
Slätmons charmiga konsertkapell fylldes av hösttoner under helgen. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om