Premiärsuccé för lunchservering

Under många år har Café Bergdala bedrivit fik och serverat lättare rätter, nyligen godkändes det nybyggda köket vilket öppnat upp för nya utvecklingsmöjligheter.

Caféets personal. Frv Anna, Rikard, Lena, Mikael, Moa, Jenny och Olivia. Foto: Jonas Saint Cyr

Caféets personal. Frv Anna, Rikard, Lena, Mikael, Moa, Jenny och Olivia. Foto: Jonas Saint Cyr

Foto:

Kinda2016-03-22 08:08


Vid lunchtid doftade det ljuvligt på café Bergdala från den klassiska mexikanska rätten som numera är ett populärt inslag i de svenska hemmen.

Det blev en stor succé för premiären av caféets lunchverksamhet när tacos serverades under fredagen.

- Det har varit helt smockfullt och dagen har gått kanon, säger Lena Schelander som arbetar på Café Bergdala.

För dagen serverades tacos, en populär måltid som kommer att bli ett återkommande inslag, berättar Lena Schelander.

- Gästerna uppskattade dagens maträtt, så det blir definitivt en rätt som vi kör i repris. För övrigt så lyssnar vi till önskemålen från personalen som driver köket, som får vara delaktiga i att bestämma vilka rätter som ska serveras. Pizza och pastabuffé står på önskelistan och inför sommaren planerar vi att servera desto mer kallskuret.

För att testa nytt och driva en lunchverksamhet som slutar i succé krävs det dock att man ger sig hän, menar Schelander.

- Det händer mycket här på café Bergdala och alla känner sig nog glada men trötta efter en fredag som denna. Det har krävts mycket planering och förarbete, men slutligen kommer vi att få in vanan för det här likt erfarenheten inom caféverksamheten.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om