Prioriterad butik

Matvarubutiken i Brokind riskerar att läggas ned. Ägaren Peter Lindman avvecklar verksamheten i september-oktober, men Linköpings kommun berättar i dagens tidning att de kämpar för att finna en ny ägare. Butiken står på kommunens lista över prioriterade butiker.

Kinda2003-03-07 09:30

Det var i onsdagens tidning som vi berättade om hur handlaren Peter Lindman hade tröttnat på de långa arbetstiderna och den dåliga lönsamheten.
- Jag tror inte att man hittar någon som kan tänka sig att ta över, sade han då bistert.
Skälet var att butiken redan hade varit ute på annons två gånger och intressenterna uteblivit samt att "varannan butik är till salu".
Men - Linköpings kommun ger inte upp.
Sedan tidigare har de placerat mataffären på listan över prioriterade landsortsbutiker, det vill säga att den anses vara så pass viktigt för orten att kommunen på olika sätt stöttar, exempelvis som i det här fallet att köpa fastigheten och hyra ut butiken genom billigare hyra.
- Just nu arbetar vi som vi gjorde när vi rekryterade Peter Lindman. Vi sätter ut annonser i dagspress och i branschtidningar, men har även kontakt med Axfood som är kopplade till butiken, säger Per Widman, näringslivssekreterare vid Linköpings kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om