Pristagare för uppsats om validering

Hon har jobbat som studie- och yrkesvägledare i Kinda sedan 2013, under tiden har Maria Malgeryd hunnit med att utbilda sig vidare. Hennes examensarbete skickade hon in till Encells årliga uppsatstävling, en tävling hon vann och fick ta emot 10 000 kronor för ytterligare personlig kompetensutveckling.

Kinda2015-10-20 08:53


- Vad jag ska använda pengarna till vet jag inte säkert än, jag har lite idéer. Det skulle kunna bli en studieresa eller någon form av utbildning, men jag är inte redo att dela med mig av det än, jag vill använda dem klokt iallafall, säger Kindapristagaren.

Encell är en forskningsmiljö som fokuserar på det livslånga lärandet och har i uppdrag av regeringen ett nationellt ansvar för kunskapsspridning och forskning om vuxnas lärande, utanför skolbänken. Varje år anordnar forskningscentrumet en uppsatstävling för att motivera studenter runt om i landet att på något sätt utforska området.

Maria Malgeryd har arbetat på Kinda Lärcentrum i två år, under större delen av den tiden har hon också varit student på Umeå universitet, där hon läst in behörighet för studie- och yrkesvägledning. När studierna var genomförda skickade hon in sin examensuppsats till Encells årliga tävling, en uppsats som handlade om hur man vill tillvarata, värdera och lyfta fram det lärande som sker informellt, alltså validering.

- I början av september ringde de mig och sa att jag var en av två vinnare, det var en otrolig ära. En av skälen i motiveringen var att jag undersökt validering ur studie- och yrkesvägledarnas perspektiv och vilken kunskap och kompetens de behöver i sitt arbete, något som inte har gjorts förut. Validering är ett krångligt område, det är den allmänna uppfattningen, men om någon säger till mig "det där går inte", då gör jag det ändå, säger Maria Malgeryd och ler.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om