Projektet som ger framtidstro

De inspirerar, sprider kunskap och uppmuntrar politikerna att våga satsa. Fyra ungdomar från Kinda är med och skapar ett nytt ungdomshus i Kimilili. - Tillsammans med våra kenyanska vänner kan vi göra det möjligt, säger Emilia Klaar.

Emilia Klaar och Kay utanför betonghuset i centrala Kimilili som ska bli en samlingspunkt för kenyanska ungdomar.

Emilia Klaar och Kay utanför betonghuset i centrala Kimilili som ska bli en samlingspunkt för kenyanska ungdomar.

Foto:

Kinda2014-10-25 04:05

Sedan flera år tillbaka har Kinda kommun ett tätt samarbete med Kimilili i Kenya. Nyligen inleddes ett nytt ICLD-finansierat projekt som heter "Unga framåt".
Projektet pågår till 2016. Huvudmålet är att skapa ett nytt ungdomshus i Kimilili.
Vägen dit ska ge ökad kunskap om de mänskliga rättigheterna, motverka fördomar och stärka ungdomarna i såväl Kimilili som Kinda.

Elva personer
Den 10 oktober var det en Kindadelegation på elva personer som åkte till Kenya för projektets första utbytesresa. Det var en styrgrupp på fem politiker/tjänstemän, samt sex stycken representanter från ungdomshuset Kåken i Kisa.
Nu har sällskapet kommit hem igen. Kindaungdomarna Emilia Klaar, Julia Borggren, Angelica Allén och Mikael Hermansson säger att det var en fantastisk resa på alla sätt.
- Vi kom mycket längre med skapandet av ett nytt ungdomshus i Kimilili än vad vi trodde från början.

Naturlig samlingspunkt
Kindadelegationen hade flera konstruktiva möten med politiker, tjänstemän och ungdomar i Kimilili.
- Vi hade bland annat en workshop där vi diskuterade olika samhällsproblem, som exempelvis hög ungdomsarbetslöshet, drogmissbruk, psykisk ohälsa, med mera. Även om Sverige och Kenya skiljer sig åt på många sätt är det samma problem här som där, säger Julia Borggren.
- Slutsatsen blev att det behövs ett ungdomshus i Kimilili. Det skulle bli en naturlig samlingspunkt för att motverka samhällsproblem, säger Emilia Klaar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om