Promenadfestivalen på ny plats

Sent om sider togs ett beslut om att arrangera Promenadfestivalen även denna sommar. Det har nu varit full fart, fast nu några dagar innan så har de koll på läget.

Mellan 300 till 450 besökare brukar ta sig till Promenadfestivalen. Foto: Morgan Karlsson

Mellan 300 till 450 besökare brukar ta sig till Promenadfestivalen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-30 16:45

Inför årets Promenadfestival, nu på lördags, har arrangörerna fått hitta ny plats då el och vattenförsörjningen försvann från den tidigare platsen.

– Vi har nu fått satsa på att vara vid Åsundahallen och Björksund, informerade Tomas Eskilsson, arrangör och sångare i "Bagarns"

Traditionen med Promenadfestivalen höll på att bli inställd i år, fast ett beslut om att få till detta även i år togs, och då artisterna själva visat ett intresse om att deltaga inför sommaren, så behövdes det bara några samtal från arrangörerna innan allt var på banan.

Nu när dagen den 1 juli närmar sig så känner de att det är i fas med planeringen, förklarade Eskilsson. Även bandet "Bagarns" där han är sångare, är i fas och hade sin sista spelövning under tisdagskvällen.

– Vi hoppar över det stora tältet i år, där de olika uppträdanden brukar äga rum. Detta sparar oss en massa arbete, och istället har vi scenen på ett lastbilsflak.

De aktuella artisterna inför lördag är: Micke Fall, Håkan Fransson, Guldgossen, Joy Avergas samt arrangörernas eget band Bagarns, som avslutar kvällen.

Daniel Jonsson från Opphem ansvarar för restaurangen och försäljningen av mat och dryck och vi hoppas nu bara på bra väder och mycket publik, då vi har tillstånd för 500 besökare, avslutade Tomas Eskilsson.

Bandet "Bagarns" som avslutar kvällen är också arrangörer för festivalen.
Bandet "Bagarns" som avslutar kvällen är också arrangörer för festivalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om