Rådigt ingripande mot tjuvarna

Björn Petersson på Björnes magasin i Kisa lyckades agera snabbt och rådigt under onsdagen, då han lyckades låsa in de misstänkta rånarna i sin butik i väntan på polisen.

Björn Petersson gjorde ett snabbt och rådigt ingripande under onsdagen. Foto: Morgan Karlsson

Björn Petersson gjorde ett snabbt och rådigt ingripande under onsdagen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-12-28 10:30

Det var strax efter klockan elva på onsdagen som Björn Petersson fick besök av ett par, bestående av en man och en kvinna i sin butik. Kvinnan bad om hjälp med en sak som var längre in i lokalen. Petersson följde med, fast glömde bort att hämta med sig nyckeln till kassaapparaten.

Reserverad butiksinnehavare

Han blev tidigt misstänksam mot paret där mannen stannade kvar vid disken, varpå växelkassan försvann. Efter ett snabbt och rådigt ingripande lyckades Petersson springa ut ur lokalen och låsa in paret i väntan på att polisen larmades och kom till platsen.

När vår tidning kom på besök senare under eftermiddagen möttes vi av en reserverad butiksinnehavare.

Döms för stöld

- Det är väl aldrig trevligt när det händer, fast detta är inte första gången jag drabbas. De här personerna känner både jag och polisen till sedan innan, avslutar Björn Petersson.

Polisens presstalesperson berättar att mannen som är i 50 års åldern och kvinnan i 30 års åldern togs med på förhör. på mannen hittades 650 kronor och kvinnan bar på 40 kronor.

- Efter vittnesmål lämnades pengarna tillbaka till butiken och efter att identitetshandlingar hade samlats in på personerna släpptes de. Brottet bedöms till stöld, uppger presstalespersonen hos polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om