Rallygubbarnas fina bedrift – fick in 70 nya medlemmar

Från 5 till 75 medlemmar under två år. Det lyckades de båda rallyentusiasterna Berndt Carlsson och Henry Liljesson med. Under tisdagen genomfördes ett arrangemang för drygt 50 rallygubbar i Kisa.

Kisa Bilmuseum var välbesökt under tisdagen, då rallygubbarna gjorde en resa dit. Foto. Morgan Karlsson

Kisa Bilmuseum var välbesökt under tisdagen, då rallygubbarna gjorde en resa dit. Foto. Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-05-11 10:43

Det var inför ett tävlingsarrangemang som de båda herrarna Berndt Carlsson och Henry Liljesson började diskutera om hur många det är från deras generation som avslutat rallykarriären men har fortfarande ett brinnande intresse för rallysporten.

De startade en grupp både på Facebook samt i verkligheten, där likasinnade träffas en gång i månaden för att umgås och prata gamla minnen. Medlemmarna är spridda kring Östergötland. Exempelvis Katrineholm, Nyköping, Oskarshamn med flera orter.

De båda grundarna berättade för tidningen att de även planerar två större evenemang var år, under vår och höst, samt en bussresa till någon större eller annan intressant rallytävling inom landet.

Denna tisdag hade duon planerat vårens evenemang till Kisa Bilmuseum. Det var en stor samling män som träffades utanför museet innan de gick in och njöt av alla välputsade bilar från en bred tidsepok.

Roland Svensson presenterade Kisa Bilmuseum som ägs av Fred Johansson, och berättade att det hela stod färdigt under 2013. Denna dag innehöll hallen 26 bilar, från de bilmärken som är sålda på Grahns Bilar i Kisa.

-Den där var jag med och gjorde leveransservice på då den var ny, berättade Roland Svensson och pekade på en av bilarna i museet en Saab V4.

Utanför hallen stod också två rallybilar i form av Saab V4. Dessa två, samt en gul Opel Rally Kadett inne på museet skapade stora samtal om tiden från ungdomsåren eller om alla de rallytävlingar som rallygubbarna upplevt genom åren.

Efter besöket fortsatte entusiasterna till en av Kisas restauranger för att äta och lyssna på Lars Jonsson från Kungliga Automobil Klubben, som fanns på plats för att berätta om årets kommande Midnattssolsrally.

Lars Jonsson från KAK var på plats i Kisa för att pratat om det kommande Midnattssolsrallyt.
Lars Jonsson från KAK var på plats i Kisa för att pratat om det kommande Midnattssolsrallyt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om