"Rapporten är ensidig och oseriös"

Den nya organisationsrapporten är ensidig och oseriös. Det menar förre kommunchefen Anders Lind. - Jag har inte läst rapporten i sin helhet. Men det som jag har fått berättat för mig stämmer inte alls. Jag tar inte rapporten på allvar, säger Anders Lind.

Kinda2012-10-25 06:44

Han är kritisk till hur konsulterna Bengt S Undén och Sven-Inge Arnell har utformat rapporten.
- De har letat negativa saker med vinklade frågor. Jag har pratat med flera personer på kommunhuset som inte heller känner igen den här bilden som konsulterna vill framställa.
Du beskrivs som "humörstyrd, manipulativ, favoriserande, ilsken och impulsiv".
- Det är drag som en chef måste ha i sig. Men om det har karakteriserat mig? Nej, verkligen inte. Det är konsulterna som vill framställa det så.
Måste en chef vara manipulativ, alltså?
- Till viss del. Det måste finnas en strategi över hur man ska genomföra sina planer. Annars är man ingen chef.
I rapporten står det att du har försökt påverka tillsättningen av en ny kommunchef. Stämmer det?
- Nej, nej... Konsulterna är helt ute och cyklar. Det enda är att jag fick en fråga: "Finns det någon du kan tänka dig?". Mer än så var det aldrig.

14 år
I organisationsrapporten, som släpptes i tisdags, står det att Kinda har en svag politisk ledning. Istället är det Anders Lind som har agerat "högste politiske ledare".
Vad säger du om det?
- Det kan finnas drag av det. Jag var kommunchef i 14 år och upplevde olika konstellationer inom politiken. 2006-2010 var kommunstyrelsen väldigt stark. Den här mandatperioden har det varit svajigare. Då känner man ansvar och agerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om