Reinfeldt har rötter i Malexander

Fredrik Reinfeldt har starka rötter i södra Östergötland. Inte minst i Malexander, Ulrika och Vårdnäs. Det visar en antavla som tagits fram av östgötska släktforskare.

Kinda2007-01-12 07:32

När Fredrik Reinfeldt tillträdde som statsminister skrevs det en hel del om de mer exotiska inslagen i hans släkt. Han ska vara ättling i fjärde led till cirkusartisten John Hood, med afroamerikanskt eller möjligen indonesiskt påbrå, och Emma Dorothea Reinfeldt från lettiska Ieceva.
Men faktum är att en stor del av Reinfeldt rötter finns i södra Östergötland. Det redovisas i senaste numret av ÖGF-Lövet, Östgöta Genealogiska Förenings medlemsblad.
Det är välkända släktforskarna Bo Lindwall och Bo Persson som, med god hjälp av andra släktforskare, tagit fram en antavla för Reinfeldts östgötska släktgren. Från bonden Måns Nilsson i Sätra, Vårdnäs, i mitten av 1500-talet, och fram till våra dagar.
Östgötagrenen kommer från Reinfeldts morfar Hilbert Reinhold Kållberg vars far och mor var uppväxta i Kärna och Rappestad utanför Linköping. Från dem leder banorna bakåt till stora delar av sydvästra Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om