Rimaster fortsätter växa i Kina

Kinesiska storföretaget SANY har tecknat avtal med Rimforsakoncernen Rimaster.

Rimaster fortsätter att växa i Kina.

Rimaster fortsätter att växa i Kina.

Foto:

Kinda2017-06-08 05:55

– Med egen utveckling och tillverkning i Kina samt ett flertal enheter i Europa kan Rimaster serva de kinesiska företagen både på hemmamarknaden och internationellt, säger Rimasters vd Tomas Stålnert.

Rimaster-koncernen, med säte i Rimforsa, etablerade sin verksmahet i Ningbo, Kina 2008 med syftet att erbjuda europeiska kunder tillverkning och affärsmöjligheter på den kinesiska marknaden. I dag är Rimaster Ningbo väletablerat och har på kort tid blivit en attraktiv partner även för kinesiska kunder. Verksamheten är specialiserad på elsystem.

– Vår hemmamarknad växer snabbt och vi inleder nu relationerna med några av Kinas största koncerner och varumärken, bland annat SANY som är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation, säger Tomas Stålnert.

– Rimaster har ett mycket bra rykte i Kina. Vi är välkända för vårt kundfokus och en hög kvalitet och prestationsnivå. Vår svenska anknytning ses som en styrka och det faktum att vi har en egen organisation och tillverkning här i Ningbo är en dörröppnare på den kinesiska marknaden, säger Tomas Stålnert.

För att möjliggöra tillväxten har Rimaster Ningbo investerat i nya kontors- och produktionslokaler i samma område som tidigare, ZhenHai Economic Development Zone. Flytten genomfördes nyligen och innebär ökad flexibilitet med flera produktionslinjer och maskiner samt en successiv ökning av antalet medarbetare. Med utveckling och produktion i Europa har Rimaster också möjligheten att följa kinesiska kunder på den internationella marknaden.

– Att Rimaster Ningbo expanderar på den kinesiska hemmamarknaden innebär att våra verksamheter i Rimforsa och Sverige får långsiktiga tillväxtmöjligheter, konstaterar Tomas Stålnert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om