Rimaster satsar på tillverkning av hytter

Rimaster satsar på tillverkning av hytter i Kisa och Horn. Totalt handlar det om investeringar på omkring sju miljoner kronor, bland annat till en ny laserskärare.

Bo Österlund och Göran Gustavsson leder arbetet med tillverkning av hytter för truckar och specialfordon på Rimaster i Kisa och Horn.

Bo Österlund och Göran Gustavsson leder arbetet med tillverkning av hytter för truckar och specialfordon på Rimaster i Kisa och Horn.

Foto:

Kinda2009-07-07 06:43


Redan i januari rekryterades Bo Österlund och Göran Gustavsson från Norrköpingsföretaget Bobo Cab för att leda Rimasters satsning på hytter till truckar och specialfordon. Båda har jobbat med hytter under lång tid.
Ett annat viktigt "nyförvärv" är Per Norrstig som började på Rimaster den 1 juli. Han har tidigare drivit sitt eget företag Kisa Verktyg AB.

Färdig i veckan
Sen några år har Rimaster monterat hytter åt Atlas Copco i liten skala. Nu skapar man ett helt nytt affärsområde, Ricab, för tillverkning av hytter.
Tillverkningen började så smått i april och nu i veckan ska den första trucken levereras.

Sju miljoner
Rimaster investerar tre miljoner på hyttillverkningen. Och inte nog med det.
- Utöver de tre miljonerna gör vi nu en investering i laser-skärutrustning på fyra miljoner, berättar Rimasters koncernchef Jan-Olof Andersson.
Laserskäraren ska kunna skära plåt i exakta mönster som tas fram på en dator. Redan till vecka 35 ska den vara installerad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om