Rimforsa IF får klartecken till nybyggnad av två läktare

Rimforsa IF får bygglov för nybyggnad av två läktare i den nya fotbollsplanen. Det blir två läktare i trä och med en längd om vardera 48 meter.

Kinda2017-08-22 09:30

Konstruktionen byggs på den östra långsidan och den plats som utgår finns med i planen för den ursprungliga markanvändningen i området.

Samtidigt ger MBR-nämden, bygglov för sex belysningsmaster.

- Lite oklart varför, eftersom belysningsmasterna redan finns på plats, men eftersom det överensstämmer med planen från 2015 så godkänner vi även det, förklarar ordföranden Gösta Gustavsson (M).

MBR-nämnden, miljö- bygg och räddning, medger inte beslut till en sökande som på fastigheten Rävshult vill ha strandskyddsdispens. Enligt ansökan ville den sökande har klartecken från avsteg från strandskyddet avseende byggande av ett bostadshus med altan.

- Huset var tänkt att byggas 50 meter från Övre Emmarens strand, men argumenten som framförs, att området är väl avskilt, att det bidrar långsiktigt till en utveckling av landsbygden, samt attd et byggs i anslutning till befintligt bostadshus, räcker inte, säger Gösta Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om