Rimforsabo sjunger i Körslaget

I morgon kväll avgörs TV4:s populära tävling Körslaget. Team Hoffsten mot Team Putte. - Det känns bra. Vi har ett litet försprång när det gäller låtvalet, säger Rimforsabon Petter Landerholm som ingår i Team Hoffsten.

Team Hoffsten består av 20 körmedlemmar. Petter Landerholm står längst till vänster i den näst översta raden. Foto: Robin Persson/TV4

Team Hoffsten består av 20 körmedlemmar. Petter Landerholm står längst till vänster i den näst översta raden. Foto: Robin Persson/TV4

Foto:

Kinda2012-10-19 06:46


33-årige Petter Landerholm är uppvuxen i Linköping. År 2008 gick flyttlasset till Kindabygden.
- Till en början bodde jag och min fru i Björkfors. I somras köpte vi en villa i Rimforsa.

Liljeholmen
Det här med musik har alltid legat Petter Landerholm varmt om hjärtat. 2002-04 studerade han på Liljeholmens folkhögskola. Därefter väntade ytterligare musikstudier i Örebro.
Numera är han musiklärare på Tornhagsskolan i Linköping.
Hur kom du med i Körslaget?
- Jag åkte till uttagningarna som ägde rum i augusti. Och uppenbarligen tyckte Louise (Hoffsten) att jag passade in i kören.

Tufft schema
Sedan premiäravsnittet i början av september har det varit en hektisk tid för Petter Landerholm och de övriga körmedlemmarna
i Team Hoffsten. Så här har en vanlig vecka sett ut: Måndag-torsdag: Sång- och dansrepetitioner tre timmar varje kväll i Linköping. Fredag: Buss till Stockholm för ytterligare repetitioner i tv-studion. Lördag: Styling och de sista detaljerna inför livesändningen. Söndag: Tv-inspelningar till kommande vecka.
Ett ganska tufft schema för de som kombinerar Körslaget med ett heltidsjobb.
- Stundtals är det lite jobbigt att vara uppbokad sju dagar i veckan. Men som helhet är det här ett fantastiskt projekt. Hela studion kokar under livesändningarna. Det är ståpäls-känsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om