Rimforsakille i stormens New York

Stormen Sandy slog till mot New York med full kraft och orsakade enorma skador. Rimforsakillen Daniel Kederstedt följde dramat från sin lägenhet på Manhattan.

Daniel Kederstedt arbetar som journalist i New York för Svenska Dagbladets räkning.

Daniel Kederstedt arbetar som journalist i New York för Svenska Dagbladets räkning.

Foto:

Kinda2012-11-01 07:47


Stormen Sandy nådde USA:s östkust i början av veckan. Världens medier rapporterar om ett 40-tal döda, åtta miljoner strömlösa hushåll och en utslagen kollektivtrafik.

Vatten till midjan
Megastaden New York drabbades allra värst. Rimforsakillen Daniel Kederstedt befann sig mitt i händelsernas centrum.
- Himlen färgades grön och man hörde flera "boom, boom, boom". Utanför på gatorna var det vatten upp till midjan. Jag bor alldeles intill det kraftverk som exploderade och slog ut stora delar av strömmen på de nedre delarna av Manhattan, säger Kederstedt när vår tidning når honom på ett hotell i Brooklyn.

"Klackspark..."
Han berättar att Sandys styrka kom som en överraskning för många New York-bor.
- Folk trodde inte att det skulle bli så här illa, stormen togs med något av en klackspark. Det handlades mer chips än vettig mat, till exempel.
- Men Sandy blev rätt allvarlig som sagt. På Manhattan var det främst runt sydspetsen och området där jag bor som det var värst. Jag var tidigt ute och såg bilar som fått rutorna krossade och där vattnet forsat in i dem. Flera som vi pratade med sa att det var vatten upp till nackstöden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om