Rimforsas nya dagis klart

Den 2 februari öppnar Björklidens förskola. Med inriktning på utomhuspedagogik och med genomtänkta lösningar. - Vi har haft väldigt engagerad personal som tittat på varenda skruv, säger rektor Lotta Engdahl. Det finns en tanke bakom allt.

Kinda2009-01-23 07:35

Cirka 19 miljoner kronor kostar nybygget som tronar ungefär där Björkliden och Västerliden möts i västra delen av Rimforsa. Cirka 770 kvadratmeter med plats för tre avdelningar med totalt cirka 60 barn och ett dussintal anställda.
Huvudentrepenör har Teknikbyggarna i Linköping varit. En firma som tidigare byggt flera förskolor, bland annat en liknande i Kärna.

Personalen med
Det speciella med Björkliden är kanske att personalen varit med hela tiden, inte minst Fredrik Björklund, Sofie Granath, Nina Dahlberg och Martina Borg.
De har gjort studiebesök i just Kärna och i Södra Vi. Från Södra Vi fick man till exempel idén med "ljudmattor".

Ljudmattor
Det vill säga mattor som är mjuka och tysta. Nu går ljudmattorna en bit upp på väggen för att dämpa ljudet. Ja, till och med borden är täckta med ljudmatta.
En annan idé gällde toaletter.
- Vi hade som krav att det skulle finnas en utomhustoalett, berättar Fredrik Björklund. Så att barnen inte behöver ta av sig utan kan gå in och ut.

Blöt och torr entré
Så blev det också. Nu finns det en jättentré på varje avdelning.
Med en "blötentré" för blöta kläder och skor och en "torrentré" för resten. Komplett med fack och hängare för varje barn på varje ställe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om