Robin spelar Hep Stars

Rimforsakillen Robin Gustafsson har en av huvudrollerna när musikteatern om Hep Stars har premiär den 28 mars. Som en dröm, tycker Robin, som gick ut musikklassen på Värgårdsskolan i Kisa så sent som i våras.

Här repeterar Hep Stars-gänget för fullt. Fr v Ulf Larsson, Robin Gustafsson och Kim Wide.

Här repeterar Hep Stars-gänget för fullt. Fr v Ulf Larsson, Robin Gustafsson och Kim Wide.

Foto:

Kinda2009-02-24 07:57


På 60-talet var Hep Stars störst i Sverige. Svenne Hedlund var sötast och fick tusen och åter tusen tonårstjejers hjärtan att dunka.
Det har gått ett 40-tal år sen dess. Men räkna med ett revival i vår. Den 28 mars är det premiär för musikteaterföreställningen Cadillac på Folkets hus bio i Skänninge.

Uffe Larsson
Mannen bakom föreställningen är komikern Ulf Larsson. Han bor numera utanför Vadstena och hade spanat in den gamla bion med hög 60-talsnostalgifaktor.
Lite förenklat kan man säga att Larsson står för pratet i föreställningen och Peter Grönvall, son till Benny Andersson, för musiken.

I Norrköping
Men var skulle de hitta ett gäng unga grabbar som passade som Hep Stars? Ulf Larsson råkade se Fredrik Edkrantz på lokal-TV och ringde upp honom.
- Dra ihop några killar och skaffa fram ett band, föreslog Larsson.
Fredrik går på musikergymnasiet Rytmus i Norrköping och han pratade med sina klasskamrater: Tommy Andersson, Luis Haraldsson och Robin Gustafsson.
- Vi tackade ja direkt, säger Robin.
Först spelade grabbarna in Cadillac och skickade till Larsson och Grönvall som tyckte att det lät bra. Men de ville se en film där bandet agerade också. Även den var de nöjda med.
Sen fick bandet åka till Stockholm och provspela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om