Rosén rosad sopran

Till vardags jobbar Anna-Lena Rosén som undersköterska på Kindagård. Men på fritiden finslipar hon hela tiden sin sångröst, sin lyriska sopran. I måndags fick Anna-Lena Kisa socialdemokratiska förenings kulturstipendium.

Anna-Lena Rosén blev både överraskad och glad när hon fick Kisa s-förenings kulturstipendium.

Anna-Lena Rosén blev både överraskad och glad när hon fick Kisa s-förenings kulturstipendium.

Foto:

Kinda2003-02-19 07:26

Stipendiet har hon fått för sin vackra röst men också för sin ständiga strävan att förkovra sig på musikens område.

Kör för Falk
Sången började i koralkören när Ingemar Falk var kantor i Kisa. Första soloframträdandet var i Missionskyrkan när Anna-Lena gick i tvåan. I åttonde klass sjöng hon solo inför hela Kisa kyrka i samband med Luciafirandet: "Välkommen du härliga juletid".
När det var dags för gymnasiet så fanns förstås tankarna på en musikutbildning men i stället blev det undersköterskeutbildning i Linköping.
- Visst fanns tankarna att satsa på musiken. Men samtidigt kände jag väl att jag skulle skaffa mig ett "riktigt" jobb. Och jag ångrar verkligen inte att jag blev undersköterska. Jag trivs med mitt jobb på Kindagård.
Sen flera år tar Anna-Lena sånglektioner i Linköping för Birgitta Hult-Eriksson, som förresten var den som ackompanjerade Anna-Lena hos s-föreningen. Men 1998 tog hon ytterligare ett steg i sitt musikliv och sökte in till Sankt Sigfrids folkhögskola i Växjö.
Där blev det två års musikstudier med sång som huvudämne, följt av ett år på högskolan i Växjö där hon läste musikvetenskap, kammarvokal och migrationshistoria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om