Runeson fortsätter i RIF – trots allt

Johan Runeson blir kvar som tränare för Rimforsa IF. Trots att han själv i stort sett varit helt inställd på att lägga av. – När jag vägde besluten mot varandra insåg jag hur mycket jag skulle komma att sakna fotbollen, säger han.

Johan Runeson fortsätter som tränare för division fyra-laget i fotboll, Rimforsa IF.

Johan Runeson fortsätter som tränare för division fyra-laget i fotboll, Rimforsa IF.

Foto: Micael Rundberg

Kinda2017-10-03 06:44

Under en längre tid har det ryktats att Rimforsa IF:s tränare Johan Runeson skulle lägga av efter den just avslutade säsongen.
Nu kan vi lugna alla RIF-supportrar – så blir det inte.

– Även jag har varit inställd på att lägga av, men efter att ha vägt de två besluten mot varandra så ändrade jag mig, berättar Johan Runeson.
– Visst kan det kännas tungt ibland, men jag insåg att jag skulle sakna fotbollen mer om jag inte var tränare än jag skulle sakna ledigheten som tränare.

Beslutet tog Johan Runeson för ett par veckor sedan. Sedan dess har klubben och Runeson gjort klart med varandra och spelarna är informerade.
Nu börjar arbetet med att analysera den gångna säsongen och förbereda inför den kommande.

– En tabell ljuger aldrig (RIF slutade fyra i division fyra). Vi är lite under toppen, men på något sätt är jag ändå nöjd, säger Johan Runeson.
– Laget har utvecklats under året. Nu gäller det bara att grabbarna fortsätter och att vi förhoppningsvis kan spetsa till laget lite – då tror jag absolut att vi ska kunna vara med och slåss om seriesegern nästa år, säger Runeson, som också berättar att 5-6 juniorer kommer plockas upp i A-lagstrupppen.

Hittills har ingen i årets trupp aviserat att man lämnar. Dock har några av de mer tongivande spelarna, som exempelvis Nisse Lindsten, Hilding Djerf, Linus Skarin och Martin Persson inte lämnat besked än.
– Vi har sagt att vi ska ta en månads break nu. Killarna ska få lite distans till fotbollen och fundera i lugn och ro.

– Frimånaden börjar den 15 november och till dess ska vi vara väl förberedda för att börja med truppbygget. Vi har scoutat en del bland klubbarna, men framför allt vill vi ha in spelare som passar in i gruppen. Karaktärsspelare och spets är det vi söker, säger Johan Runeson.

Klart är att Henrik Persson trappar ner sitt engagemang som assisterande tränare, men att han fortfarande kommer ha kvar någon form av roll i ledarstaben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om