Så blev kammarrättens beslut om sotningen

Kammarrätten i Jönköping nekar prövningstillstånd i ärendet gällande kommunala upphandlingen om sotning i Kinda. Det innebär att de gör samma bedömning som förvaltningsrätten.

Erik Berg driver Kinda Sotning och tycker det känns bra att Kammarrätten gick på förvaltningsrättens linje och gjorde samma bedömning.

Erik Berg driver Kinda Sotning och tycker det känns bra att Kammarrätten gick på förvaltningsrättens linje och gjorde samma bedömning.

Foto: Max Elofsson

Kinda2020-04-26 22:00

Som vi tidigare har skrivit skulle det i höstas göras en ny upphandling gällande sotningen i Kinda kommun. Där valde kommunen ett anbud från företaget AB Sotning & Ventilationsservice Småland i stället för Kinda Sotning som haft det kommunala uppdraget sedan 1995.

Kinda Sotning menade att kommunen hade begått fel där de bland annat inte tagit del av kvalitetsarbeteskraven som Sotning & Ventilationsservice Småland hade skickat in. Därmed överklagade de beslutet till förvaltningsrätten som i januari gav Kindaföretaget rätt.

Därefter överklagade Smålandsföretaget beslutet till Kammarrätten i Jönköping, men i måndags meddelades att de inte ger något prövningstillstånd i målet.

– Det känns jätteskönt att vi fick rätt och att domen står fast. Nu kan vi börja blicka framåt igen. Det känns som att vi har levt i en ovisshet sedan det här började i höstas, säger Erik Berg på Kinda Sotning.

Karin Strid är kommunens upphandlingsstrateg och ser positivt på att upphandlingen nu ser ut att gå vidare till Kinda Sotning.

– Så länge inga ytterligare överklaganden görs så ska de få upphandlingen och det tycker jag känns bra, säger hon.

Sannolikt skrivs en upphandling med Kinda Sotning i maj eller juni och gäller i tre år framåt, med möjlighet till ytterligare tre års förlängning.

Morgan Lindfors som driver Sotning & Ventilationsservice Småland, har valt att inte kommentera beslutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!