Så blir årets skolavslutningar: "Känns lite torftigt"

Klassvis och utan anhöriga. Även i år bantas skolavslutningarna i Kinda på grund av coronapandemin. "Visst känns det lite torftigt", säger högstadierektorn Johannes Kullered.

Högstadierektorn Johannes Kullered och mellanstadierektorn Charlotta Jonsson är några av de skolchefer som återigen har fått anpassa skolavslutningen efter pandemin.

Högstadierektorn Johannes Kullered och mellanstadierektorn Charlotta Jonsson är några av de skolchefer som återigen har fått anpassa skolavslutningen efter pandemin.

Foto: Dennis Petersson/TT/Max Elofsson/bildmontage

Kinda2021-06-07 17:06

Det brukar vara marscher, musik och avslutningsfester men precis som förra året stoppas allt detta när grundskolorna nu rundar av vårterminen. På torsdagen samlas Kindas alla elever, från låg- till högstadiet, för den sista skoldagen innan sommaren. Majoriteten av dagen spenderas i den egna klassen.

– Ja, det fick bli så i år också. Trots att restriktionerna lättat något hade det inte gått att ha någon större samling. Nu har vi gjort det bästa av situationen och niorna har åtminstone gemensam skollunch där vi kan få till avslutningstal och andra festligheter, förklarar Kullered, rektor för Värgårdsskolans högstadium, och fortsätter:

– Lite trist är det såklart, mycket av dagen brukar ju handla om att föräldrar och andra anhöriga är delaktiga.

För de cirka 350 elever som går på låg- och mellanstadiet i Rimforsa är det ungefär samma upplägg som gäller.

– Vi gör precis som förra året, utan några större samlingar, och för att ändå skapa en minnesvärd dag har vi alla kämpat för att kunna ge eleverna "extra allt" på torsdag. De olika klasserna gör lite olika, men roligt kommer det att vara, förklarar rektorn Charlotta Jonsson.

Rimforsaskolan förändrade, för några år sedan, sin avslutningstradition.

– För att alla elever ska kunna sluta samtidigt, och att alla anhöriga som vill ska kunna vara med, samlas vi vid Åsundabadet istället för i kyrkan. Den traditionen hoppas vi få fortsätta nästa år, konstaterar Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!