Kinda överträffade sitt eget mål: "Känns jättebra"

Den årliga kampanjen till förmån för Världens barn är över och nu står det klart: Kinda kommun överträffade sitt eget insamlingsmål med 4 000 kronor.

Årets inasamlingsmål till Världens barn i Kinda kommun var 50 000 kronor. I slutändan samlades 54 000 kronor in.

Årets inasamlingsmål till Världens barn i Kinda kommun var 50 000 kronor. I slutändan samlades 54 000 kronor in.

Foto: Agnes Ganestål

Kinda2021-10-18 16:00

– Det känns jättebra, riktigt roligt, säger Majlis Johansson, ordförande för organisationen "Vänskap över alla gränser", som samordnat Kinda kommuns insamling till förmån för Världens barn.

Målet var att samla in minst 50 000 kronor och i slutändan landade summan på 54 084 kronor. Det är en ökning sedan i fjol, då cirka 47 000 kronor samlades in.

– Vi var inte jättetidiga med planeringen så det har rullat på förvånansvärt bra. Vi har heller inte gjort några jättestora grejer, det har varit många bäckar små.

undefined
Kinda kommuns insamlingsmål till Världens barn överträffades i år. Riktigt roligt, tycker Majlis Johansson, ordförande i organisationen "Vänskap över alla gränser", som samordnat kommunens insamling.

Utöver den officiella, digitala Kinda-bössan har Värgårdsskolans åttondeklassare samlat in mest pengar under årets kampanj.

– De har varit väldigt duktiga. Vi fick in nästan 5 000 kronor från deras bössa. Brokyrkans ungdomar bakade dessutom kanelbullar och samlade in 2 200 kronor. Sedan har vi också fått jättebra stöd av handlare och företag i Kisa med butiksbössor, priser till tipspromenad och mycket annat, säger Majlis Johansson och tillägger sedan:

– Det har varit många som bidragit på olika sätt och jag känner att det har varit ett stort intresse för varför vi egentligen gör det här. Det känns viktigt när folk vill vara med för en bra sak.

Vad blir nu insamlingsmålet för nästa år?

– Jag vågar nog säga 60 000–65 000 nästa år. Vi hoppas ju verkligen inte att vi lever så här hårt i en pandemi till nästa sommar utan då hoppas vi kunna anordna lite större evenemang och konserter. Då kanske en enskild grej drar in lite mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!