Så ska Horn/Hycklinge IF fira sitt 90-årsjubileum

I torsdags kväll hade Horn/Hycklinge IF årsmöte i klubblokalen vid Stångåvalllen i Horn. I är det 90 år sedan som Horns IF bildades och det kommer att uppmärksammas under året.

Horn/Hycklinge IF:s styrelse. Fr v Lotta Roos, Kristina Kallström, Veronica Borg, Marita Lingefelt och Henriks Gustavsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Horn/Hycklinge IF:s styrelse. Fr v Lotta Roos, Kristina Kallström, Veronica Borg, Marita Lingefelt och Henriks Gustavsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-03-11 08:00

– Idrottsföreningarna i Horn och Hycklinge gick samman 1988 och Horns IF bildades 1927 och Hycklinge IF bildades några år senare och vi räknar 1927 som året när vi startade föreningen, så att i år firar vi 90-årsjubileum, säger ordförande Lotta Roos som på årsmötet i torsdags kväll hälsade ett 20-tal medlemmar välkomna.

Jan-Erik Johnsson valdes till mötesordförande och till sekreterare valdes Veronica Borg.

Förra året var föreningens a-lag nykomling i division 5 nordöstra i Smålandsserien. Det blev ett lyckat år för herrlaget som kom på en hedrande fjärde plats och som även spädde på med att vinna sin egen pokal med att först slå Kisa BK med 2-1 i semifinalen och Djursdala med 4-1 i finalen. B-laget kom på en femte plats i utvecklingsserien B Västervik. Även under förra året hade H/H IF ett pojklag, födda -03, i samarbete med Gullringens GoIF. Laget slutade på en sjätte plats i serien.

– I år blir det tyvärr ingen samarbete med Gullringen och inte heller något pojklag i våra färger, säger Lotta Roos.

Sju medlemmar ställde upp i Vasaloppet och en i öppet spår.

Under 2016 fortsatte föreningens spinningpass i "Flåset".

Ett mycket lyckat evenemang i Idrottsparken i samarbete med Annas Café var Rockabillykvällen den 20 juli som drog 900 besökare.

– I år kommer vi att köra Rockabillykvällen i egen regi och den blir onsdag 19 juli, säger Lotta Roos.

Och på scenen under kvällen står Dennis and the Rocktones och Martinoz med Martino Borén och Gösta Gustavsson.

– Den 5 augusti kommer vi att uppmärksamma vårt 90-årsjubileum både på eftermiddagen och kvällen, säger Lotta Roos.

Förra året var det tufft ekonomiskt för föreningen, Marita Lingefelt är kassör:

– Ja, vi gjorde en förlust på när 41 000 kronor och det berodde på att vi hade ökade kostnader för löner.

Horn/Hycklinge IF fick som många andra föreningen del av Kinda-Ydre Sparbanks Jubileumsfond förra året. Föreningen fick 200 000 kronor.

– En del av pengarna har vi använt till att renovera omklädningsrummen med nya duschar och toaletter. Vi har byggt en ny lekpark och köpt in ett nytt matchur. I år ska vi bland annat bygga en ny kiosk och köpa in nya lagkurer för bankpengarna, säger Lotta Roos.

Lotta Roos omvaldes som ordförande och det blev omval på Kristina Kallström och Marita Lingefelt, vice ordförande respektive kassör. Övriga i styrelsen är sekreterare Veronica Borg och ledamöterna Henrik Gustavsson och Morgan Westerling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!