Samuelsson i stor SVT-satsning

Misterioso. Så heter Arne Dahls deckare som sänds i SVT på tisdag och onsdag. I en av huvudrollerna hittar vi Magnus Samuelsson.

Kinda2011-12-21 08:02

Världens starkaste man, danskung, författare och nu skådespelare. Magnus Samuelssons cv bara växer. Visserligen hade han en liten roll i Göta Kanal 3. Men filmatiseringen av Arne Dahls deckare får ändå ses som Samuelssons stora genombrott i skådespelarbranschen.

A-gruppen
Misterioso är den första av fem böcker som nu har blivit film. Varje bok har mynnat ut i två 90-minutersavsnitt.
Handlingen inleds med att en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Efter ytterligare ett mord handplockar rikskriminalen en specialenhet (A-gruppen) med sex stycken poliser.
Många kända skådespelare medverkar. Shanti Roney kanske är den största stjärnan. Även Irene Lindh, Claes Ljungmark och Matias Padin utmärker sig.

"Klockren..."
Och så har vi Magnus Samuelsson. Han spelar polismannen Gunnar Nyberg som ingår i A-gruppen.
Inspelningarna började i augusti 2010 och pågick en bit in på 2011. Projektet har haft en budget på 160 miljoner kronor. SVT, tyska ZDT och privata sponsorer har delat på den summan.
Författaren Arne Dahl är mycket nöjd med Magnus Samuelssons insats:
- Han är klockren som Gunnar Nyberg och gör verkligen en fin insats. Han var det från början mest oskrivna kortet så det känns bra att det blev så rätt både utseendemässigt och till sättet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om