Samuelsson tillbaka i tv-rutan

På söndag kväll börjar SVT sända en ny omgång av Arne Dahls populära kriminalromaner. Magnus Samuelsson spelar den starke polisen Gunnar Nyberg. - Kul med en ny säsong. Vi blev klara med inspelningarna strax före jul, säger 45-åringen från Tidersrum.

Magnus Samuelsson och Shanti Roney är två av skådespelarna i den nya Arne Dahl-serien. Foto: Scanpix

Magnus Samuelsson och Shanti Roney är två av skådespelarna i den nya Arne Dahl-serien. Foto: Scanpix

Foto:

Kinda2015-02-13 07:48


Efter sin framgångsrika strong man-karriär har Magnus Samuelsson gjort succé i flera olika sammanhang. 2009 vann han tv-tävlingen LetŽs Dance - och året efter rekryterades han av ett stort filmbolag.
Samuelsson fick då en nyckelroll i filmatiseringen av Arne Dahls kriminalromaner.

Mycket beröm
Den stora SVT-satsningen resulterade i tio avsnitt under 2011 och 2012. Magnus Samuelsson, som spelade den starke polisen Gunnar Nyberg, fick mycket beröm av medarbetare, tittare och tv-krönikörer.
- Det är inte ofta någon så oerfaren kan ta regi så bra som Magnus gör. Det märkte jag redan på provfilmningen, sa regissören Harald Hamrell i samband med premiären 2011.
På söndag kväll är Gunnar Nyberg och de andra karaktärerna i den så kallade A-gruppen tillbaka i tv-rutan. SVT har laddat upp med tio stycken 60-minutersavsnitt som bygger på fem av Arne Dahls böcker.
Först ut: En midsommarnattsdröm, klockan 21.00 på söndag.
Huvudrollerna spelas av Malin Arvidsson, Natalie Minnevik, Shanti Roney, Alexander Salzberger, Vera Vitali, Niklas Åkerfelt och Magnus Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om