Sara har talang på hästryggen

Sara Samuelsson är en 13 årig tjej från Kinda, som visar gång på gång att hon har talang och lyckas bra med sina två ponnys i dressyr.

Sara Samuelsson tävlade under den gångna helgen utanför Gränna. En tävling som gick riktigt bra. Foto: Kristin Samuelsson

Sara Samuelsson tävlade under den gångna helgen utanför Gränna. En tävling som gick riktigt bra. Foto: Kristin Samuelsson

Foto:

Kinda2017-09-13 13:57

Under den gångna helgen tävlande Sara Samuelsson på Grankärrs Gränsryttare, utanför Gränna. Detta efter att Vimmerbyortens Ryttarförening som saknade en ryttare till laget, lånade in Sara Samuelsson från Kinda Ridklubb, till deras tävlingslag

Där vann hon med riktigt fina procent i de båda klasserna som hon deltog i, med båda sina två ponnys, Min Neo och Mister Bean.

Det blev även en fin tredjeplacering i andra klassen med Mister Bean. Som även var en lagklass i Allsvenskans division två, andra omgången.

Tävlingen innebar både individuella tävlingskategorier samt lagtävling, där fyra ryttare deltog från varje lag och de tre bästa ryttarnas poäng räknades samman.

Laget för Vimmerbyortens Ryttarförening slutande på en fin tredjeplacering.

– Det är kul när vi kan hjälpa och stötta varandra mellan grannklubbarna. Detta var ju något speciellt, då det inte enbart var en annan klubb, utan också ett annat distrikt. Här krävdes det att klubbarnas ordförande fick skriva på ett intyg om den tillfälliga övergången, berättade Saras mamma, Kristin Samuelsson.

Fränt lag

Den 23 september är det dags för ännu en final i Allsvenskan division två, då i Vetlanda. Både Grankärr och Vetlanda är kända för att ha duktiga tävlande, så visst möts "vårt lag" av tuff konkurrens.

– Inom laget från Vimmerby så tävlar de flesta på ridskoleponnys, vilket inte ger samma möjligheter som om du har din häst och din egen sadel. Fast det är ju också detta som gör att laget blir lite fränt.

Sara Samuelsson debuterade även i klassen Lätt A:P1, och satte i debuten första kvalet, utav två, till Nationell klass.

– Det känns väldigt roligt då det både går bra för vår dotter och för Min Neo som vi själva har tränat upp. De procenten, 73,393, som Sara lyckades rida ihop är familjens topprekord, avslutade Kristin Samuelsson.

En nöjd Sara Samuelsson, tillsammans med en av de C-ponnys som hon tävlade med under helgen.
En nöjd Sara Samuelsson, tillsammans med en av de C-ponnys som hon tävlade med under helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om