Säsongspremiär av Tolvmannabacken

Skidsäsongen är nu igång för Tolvmannabacken. Ett fyrtiotal skidåkare kom till backen under premiären i lördags.

Utrustningen står redo för den nu påbörjade säsongen. Foto: Erica Månsson

Utrustningen står redo för den nu påbörjade säsongen. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2017-12-11 08:45

Klockan nio i lördags startade premiären av årets skidsäsong i Tolvmannabacken. Teknikbacken och pulkabacken var helt täckta i fjolårets snö och redo för skidor och kälkar, och för de minsta var även rullbandet igång.

- Det känns helt okej för att ha premiär så här tidigt, säger Stefan Gremar, anläggningsmedarbetare och för dagen ansvarig för skiduthyrningen. Han fortsätter:

- Det som har varit roligast, och det som är det unika, är det som har gjort det möjligt att vi kan öppna nu och så tidigt. Den sparade snön från förra året har gjort så att vi kan öppna nu och det är extra roligt att det har funkat.

Okej siffra

Under dagen kom ett fyrtiotal skidåkare, och det tycker Gremar är en helt okej siffra.

- Det har varit helt okej med folk, de har varit glada och sagt att vi har en fin backe, det har varit bra respons från dem idag, säger Gremar och fortsätter:

- Många har berättat att de inte trodde sina öron om när de hörde på radion att vi skulle öppna idag, så det har varit ett positivt sätt att börja december på.

Det ligger många timmars arbete och förberedelse bakom möjliggörandet av lördagens premiär.

- De som jobbar här lägger ner mycket tid och energi för att få det att funka, och göra det möjligt att öppna så här tidigt, de trotsar väder och vind för det, säger Gremar.

"Fantastiskt kul"

Skidåkarna kom och gick under dagen, det var Kisaåkare men även folk från Vimmerby, Linköping och Rimforsa kom för att åka i backen. En av skidåkarna som var på plats i lördags var Johan Dahlén från Rimforsa. Hans tankar om premiären och Tolvmannabacken:

- Det är fantastiskt kul, och vad lyckligt lottade Kinda kommun är som har den här möjligheten.

Nu ligger resten av säsongen framför Tolvmannabacken och dess personal. Vilka förhoppningar finns nu för resten av säsongen?

- Vi hoppas nu på att det ska bli kallt så att vi kan producera mer snö och öppna de nerfarter vi har, och att det kommer att bli snö omkring också så att det blir en fin vinter överlag så att folk blir sugna på att åka skidor, säger Gremar.

Han avslutar:

- Vi har också förhoppningen att vi kommer ha så mycket nöjda skidgäster som möjligt.

Lördagens premiär i Tolvmannabacken fick ett fyrtiotal besökare. Foto: Erica Månsson
Lördagens premiär i Tolvmannabacken fick ett fyrtiotal besökare. Foto: Erica Månsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om