Scouter på vinterläger i Horn

I många år har scouter från alla håll och kanter kommit och haft vinterläger i Horn. I helgen var det dags igen och totalt 70 deltagare hade under fredagen och lördagen aktiviteter på Gårn i Horn.

Totalt 70 barn på vinterläger i Horn, att åka kanot nerför backarna blev en av höjdpunkterna. Foto: Lovisa Monell

Totalt 70 barn på vinterläger i Horn, att åka kanot nerför backarna blev en av höjdpunkterna. Foto: Lovisa Monell

Foto:

Kinda2017-02-13 12:10

Under fredagen visades den nya Disneyfilmen Vaiana på Gårn i Horn, men till skillnad från annars gick inte alla hem när bion var slut. 70 barn stannade kvar inne i lokalen, för dem hade helgens äventyr bara startat.

Vinterlägret i Horn är en tradition sedan många år tillbaka. Flera av barnen mellan 5-12 år hade sina föräldrar med sig som även de en gång hade gått på lägret. Den här gången fanns förutom Hornbornas egen kår både Kisa, Linköping, Åby och Gullabo på plats.

Det stod många aktiviteter på schemat, bland annat pyssel där barnen fick göra lägermärken.

– De blev inspirerade av bion tror jag, de fick göra varsin krok och sätta cernitlera om, berättar en av scoutledarna.

Under lördagen fick man sedan välja mellan två huvudaktiviteter, pulkabacke eller isaktiviteter och lägrets deltagare delades på ungefär hälften. På isen fick man pimpla, åka spark och skridskor medan pulkagruppen susade ner för Finedebackens branter. Vad grupperna hade gemensamt var korvgrillningen. Vid elden sitter Isak Johansson och värmer sig, han är 12 år gammal och kommer från Norrköping.

– Mina vantar blev helt stelfrusna så jag kunde inte ens röra dem, men nu börjar de bli mjuka igen.

Det är andra gången Isak är i Horn på vinterläger och han känner igen några barn sedan förra året.

– Jag känner igen en tjej speciellt. Det är det som är det bästa med att vara scout, att få nya vänner. Och att vara ute i naturen och pyssla och så. Det bästa på lägret har varit när vi inte haft bestämda aktiviteter utan när vi bara fått skoja runt, berättar Isak.

Strax därefter springer han tillbaka till backen och lägger sig på en pulkla, och i världens fart far han ner för backen tillsammans med många andra.

Isak Johansson värmde sig framför elden.
Isak Johansson värmde sig framför elden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om