Sista dagen som kommunchef i Kinda

Anders Lind har varit Kindas mäktigaste tjänsteman i drygt 14 år. Men nu är det slut. I går var sista dagen som kommunchef.

Efter 14 år som kommunchef tackar Anders Lind för sig. Istället ska han jobba med integrationsfrågor.

Efter 14 år som kommunchef tackar Anders Lind för sig. Istället ska han jobba med integrationsfrågor.

Foto:

Kinda2012-09-29 04:06


När vår tidning träffar Anders Lind är det bara några timmar kvar innan han ska lämna kommunhuset. Det som återstår är ett ägarmöte med Vökby klockan 10.30.
- Efter så här många år har jag förstås dubbla känslor, det är både gravöl och skumpa. Det har varit ett privilegium att arbeta inom Kinda kommun.

Större inflytande
Anders Lind tillträdde tjänsten som kommunchef i Kinda den 1 augusti 1998.
Är det någon skillnad på dagens Kinda jämfört med när du började?
- Ja, det tycker jag. Nu för tiden finns Kinda med på kartan på ett helt annat sätt; vi har ett bättre rykte och större inflytande. Jag känner att jag har lyckats med det arbetet.
Vilket är ditt bästa minne under den här tiden?
- Det finns flera höjdpunkter. Satsningarna på Vökby, ITSAM och Växtkraft Kinda har varit lyckosamma. Sedan är jag väldigt stolt över att kommunhuset är så öppet och välkomnande. Det är inte alla kommuner som har det så. Jag måste även nämna medborgarträffarna, där gör Anders Ljung ett strålande arbete.
Och det sämsta minnet?
- Ibland har jag varit lite väl hetsig och skällt ut enskilda personer på ett dumt sätt. Då kan jag känna efteråt: "Nej Lind, varför gjorde du så där?". Men humöret har ändå blivit mycket bättre med åren.
Är det något du/kommunen borde ha gjort annorlunda?
- Med facit i hand kanske det har varit lite väl mycket fokus på nya tomter. I nuläget är behovet av bostads- och hyresrätter större. Samtidigt är det en väldigt svår fråga att lösa.
- Sedan borde vi ha satsat på Hackelområdet mycket tidigare, i den frågan hade jag önskat tydligare besked från politikerna. Ibland kan jag tycka att det är för lite fokus på Rimforsa.
För tillfället genomförs det en organisationsutredning i Kinda kommun som släpps i början av november. Enligt den första rapporten kommer det att riktas en del kritik mot dig. Hur tänker du kring det?
- Jag är en stark chef som driver på och utmanar gränserna. Det har varit en medveten strategi för att utveckla kommunen. Då får man både vänner och fiender, det är jag fullt medveten om. Jag tror ändå att de flesta har uppskattat mitt arbetssätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om