Sista debatten innan valet

Åtta partier och 40 medborgare kom till torsdagens valdebatt i Horn. Här följer en sammanställning av kvällens mest intressanta frågor och svar.

Kinda2014-09-06 04:06

Vad har kommunen för planer med Hornåbergs Camping till kommande säsong?
- Vi i Centerpartiet vill satsa på Hornåbergs Camping. Bland annat behöver köket och servicebyggnaden renoveras, sa Anders Ljung (C).
- Även Socialdemokraterna vill se en satsning på Hornåbergs Camping. Vi tror att campingen har en god framtid, inte minst med tanke på närheten till Astrid Lindgrens Värld. Vi är för en upprustning, men jag törs inte svara på vad som är möjligt att göra till nästa säsong, sa Hans Måhagen (S).
Vid valdebatten för fyra år sedan så var samtliga partier för turism. Det pratades vitt och brett om att utveckla landsbygden. Vad har ni egentligen gjort för turismen de fyra senaste åren?
- Det är en fråga för alliansen... Men på grund av allt politiskt bråk har inte alliansen orkat fatta nödvändiga beslut. Det finns fortfarande ingen marknadsföringsplan, sa Hans Måhagen (S).
- Kommunens natur- och kulturguidningar har blivit ännu bättre. Amerikaveckan har utvecklats. Det är även värt att nämna satsningen på GårŽn och digitaliseringen som har skett, sa Lena Käcker Johansson (KD).
- Folkpartiet vill ha fram en turismstrategi, vilket tyvärr saknas för tillfället, sa Lars Karlsson (FP).
Under den här mandatperioden verkar Centerpartiet ha lagt mest energi på interna stridigheter. Två kompetenta ledamöter har hoppat av. Era allianskollegor verkar vara märkbart irriterade på ert sätt att hantera krisen. Ni har två vallistor. Varför ska vi lita på att ni kan komma överens?
- Vi har inga interna stridigheter. Vi har två vallistor och det är upp till väljarna vilken man vill rösta på. Under de månaderna som konflikten pågick kan jag förstå om det fanns irritation från den övriga politiken. Men så är det inte längre, sa Anders Ljung (C).
- Jag vill göra en kommentar. Vid en radiodebatt i förra veckan framkom det att de två C-listorna har olika inriktningar. Så det verkar inte finnas något klart svar över vad som gäller, sa Hans Måhagen (S).
- Om det nu finns någon olikhet så kanske det är så att jag står för den stabila och lugna politiken som tänker efter när det gäller ekonomin. Jag har inte varit så på när det gäller att investera, man måste hålla igen lite, svarade Anders Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om