Sjukare i Kinda

Kinda kommun har som mål att halvera sjuktalen under perioden 2003 till 2007. Trots det så har de anställdas sjukfrånvaro totalt sett ökat från år till år. Men sjuktalen varierar stort mellan kommunens olika förvaltningar, det visar statistik från personalavdelningen.

Kinda2006-10-11 06:22

Kommunens mål är att sjuktalen ska sjunka till 4,25 procent år 2007. Vid halvårsskiftet 2006 låg sjukfrånvaron bland kommunens 937 månadsanställda på 8,3 procent, vilket är en ökning med närmare åtta procent jämfört med halvårsskiftet 2005.
- Det är ett oerhört stort mål som togs för hela mandatperioden och 8,3 procent låter mycket, men jag tror att vi vid årsskiftet kommer att hamna på strax över förra årets nivå på 7,7 procent. Det brukar jämna ut sig under hösten, säger kommunens personalsekreterare Birgitta Johansson och fortsätter:
- Det måste satsas mer pengar för att vi på olika sätt ska kunna få ned sjuktalen. Att ha sin personal sjuk är oerhört dyrt och det behövs ett aktivt arbete med att sänka sjuktalen, gärna i projektform. Jag tror att man kan räkna hem det i slutändan, det är ändå driftsmedel. Ju mer man kan jobba med en person för att få den att bli frisk, ju mer får man över, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om