Ska lyfta den kommunala maten

Kinda kommun vill lyfta den offentliga måltiden. Receptet? Utbildning och en ny kostpolicy.

Ett gemensamt tag för den kommunala maten. Fr v Anders Ljung, Anki Bexell, Maritha Westerling och Carolina Ericsson.

Ett gemensamt tag för den kommunala maten. Fr v Anders Ljung, Anki Bexell, Maritha Westerling och Carolina Ericsson.

Foto:

Kinda2012-09-25 06:36


Ett 50-tal kommuner ingår i projektet "Fokus Matglädje" - som är ett samarbete mellan Jordbruksverket och Hushållningssällskapens Förbund. Kinda är en av kommunerna som vill höja statusen på maten inom förskola, skola och äldreomsorg. Projektet består av tre delar:
? Information.
? Utbildning.
? Utvärdering.
- Än så länge har jag informerat politiker och tjänstemän om matens betydelse. Nästa steg är att inspirera och vidareutbilda personalen i kommunens kök, säger matkonsulten Carolina Ericsson.
Målsättningen är att öka kunskapen, bredda utbudet och minska matavfallet.
- Vi gör redan god mat. Det här handlar om att lyfta den totala matupplevelsen, säger Anki Bexell, kostansvarig på Kinda kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om