Skarp kritik från polisen

I lördags kväll var det omkring 80 ungdomar som kom till sportlovskonserten i FAUK:s lokaler. Bara 40-50 meter längre bort, i Stjärneboskolans matsal, var det en privatfest där "berusningsgraden var påtaglig". Mycket olämpligt, tycker polisen som menar att Kinda kommun bör se över sin uthyrningspolicy.

Kinda2013-02-20 07:47

Ett tiotal gånger varje år hyrs Stjärneboskolans matsal ut till privatfester. Det är skolpersonalen som sköter uthyrningen. Att hyra matsalen en fredag- eller lördagkväll kostar 1 040 kronor. Den summan har politikerna fastställt. Pengarna som uthyrningen inbringar går till skolans verksamhet.

Bryter alkoholpolicy
Enligt Stjärneboskolans rektor Kenneth Salomonsson finns det en policy som säger att det inte ska förtäras alkohol i skolans lokaler.
- Den som hyr matsalen får ta del av reglerna i samband med att vi lämnar över nycklarna.
Men trots policyn förekommer det ofta alkohol i samband med privatfesterna. Det är Kenneth Salomonsson medveten om.
- Om man ser det över en femårsperiod så har det fungerat väldigt bra. Bara vid något enstaka tillfälle har det varit problem med mycket fylla.
Så ni har sett mellan fingrarna vad gäller alkohol i skolans lokaler?
- Ja, det kan man väl säga. Vi vet att folk dricker på festerna. Men som sagt, nästan alla har skött det på ett bra sätt. För vår del är det så klart positivt med extrapengar i budgeten, men framför allt ser vi uthyrningen som en bra service för Kindaborna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om