Skratt och ös på torget

Gammaldags marknad var temat för fredagens Levande Torg i Kisa. Och det stämmer nog. I varje fall om man räknar Hasse å Tage och Status Quo dit?

Det var gott om folk på torget i Kisa när Di galne östgöta uppträdde i fredags.

Det var gott om folk på torget i Kisa när Di galne östgöta uppträdde i fredags.

Foto:

Kinda2003-07-25 22:25

Fredagens Levande Torg i Kisa bjöd på ett brett startfält. Calle Carlsson läste saga och sen var det dags för traditionellt luftgitarr-ös med Steve Gustavsson. Steve gav järnet till Status Quo och andra rockhjältar. Betydligt lugnare var Di galne östgöta, det vill säga Kjell Nyholm och Mårten Petersson med Nils-Erik Gustavsson som musiker. Det blev mycket Hasse å Tage och som vanligt mer eller mindre rumsrent vitsande. Skratten var många.

Bra humör
Samtidigt pågick den vanliga torghandeln och det var inget fel på köplustan. Ann-Sofi Johansson sålde bland annat kantareller och hon är nöjd med Levande Torg.
- Det lockar ju många till Kisa. Det är mycket folk i rörelse och man blir på bra humör. Sen säljer man ju alltid mer på somrarna när det är mera folk.
Fiskhandlare Benny Pettersson tycker också Levande Torg är ett bra initiativ.
- Det är bra fart här i Kisa för att vara ett så litet samhälle. Så det är bara positivt tycker jag.
Som avslutning på torgdagen släppte Back Boone Blues Band loss rejält och förvandlade för ett ögonblick till Kisa till ett svängigt Chicago någon gång i början av 50-talet.
Så visst fanns det en hel del gammaldags. Sen gick det förstås också att köpa hemslöjdade lieorv, titta på Kindahöns och en hel del annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om