Skriftliga omdömen till alla elever i Kinda

Alla grundskoleelever i Kinda får ett skriftligt omdöme i höst. Men det skickas inte med hem. I stället meddelas det i samband med utvecklingssamtalen och kopplade till den Individuella Utvecklingsplanen.

Kinda2008-11-25 07:46

Elever på låg- och mellanstadiet har inte fått betyg på årtionden. Ja, det har till och med varit förbjudet att ge "betygsliknande omdömen".
Den borgerliga majoriteten, med utbildningsminister Jan Björklund (fp) i spetsen, har dock länge ansett att det är för sent att få ett skriftligt besked först i och med betygen i åttonde klass.

Omdömen i ettan
Därför införs från och med i höst "skriftliga omdömen" för alla elever på grundskolan. Alltså från första till nionde klass.
Ansvaret för hur omdömet utformas läggs på respektive rektor och det har gjort att det ser olika ut på olika håll i landet. Vissa skolor har kritiserats för att man inte över huvud taget ger några skriftliga omdömen i höst.

Alla i Kinda
Men i Kinda får alla elever sina omdömen. Det berättar rektor Kenneth Salomonsson på Stjärneboskolan i Kisa.
- Ja, det får de. Det gäller alla ämnen och vi har kriterierna: "har nått målen" och "har ej nått målen".
Vilka mål det gäller kan man se på Kinda kommuns hemsida www.kinda.se. Där finns studieplaner och bedömningsgrunder för alla ämnen och årskurser.
- Men sen måste ju varje lärare göra bedömningar om hur vi når målen, påpekar Salomonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om