SM-guld för Wall

Det blev SM-guld i lag för Bosse Wall, från Kinda, när SM i precisionshoppning avgjordes i Skåne. Linköpings Fallskärmsklubb vann en klar seger. Även individuellt var Bosse väldigt nära en medalj men efter omhoppning fick han nöja sig med en fjärdeplats.

Bo Wall prickar precis på tre-centimeters-punkten och får en nolla i protokollet under SM i precisionshoppning.

Bo Wall prickar precis på tre-centimeters-punkten och får en nolla i protokollet under SM i precisionshoppning.

Foto:

Kinda2003-07-29 22:20

I precisionshoppning hoppar man från 1 000 meters höjd. Sen gäller det att pricka en punkt med tre centimeters diameter med klacken. Skon har en speciell klack som bara är en centimeter i diameter. Klacken mitt i prick ger noll poäng och sen är det poängavdrag för varje centimeters miss.
Man gör tio hopp och de åtta första räknas både i lag och individuellt. I årets SM ställde 46 hoppare upp och åtta lag. Det individuella guldet togs av skåningen Mikael Aspfors.

VM i Frankrike
Efter SM-tävlingarna togs landslaget ut till VM i Frankrike i september. Bo Wall blev en av de uttagna tillsammans med klubbkompisen Reijo Asikainen, Aspfors och ett par Östersundshoppare.
- VM går i Gap i södra Frankrike, berättar Bosse Wall, och vi flyger till Nice. Vi siktar på att placera oss bättre än åttondeplatsen från världscupen i Polen i fjol.
Bo Wall är en erfaren hoppare. Han började hoppa redan 1986 och har tränat precisionshoppning sen 1993. Linköping är en av Sveriges cirka 25 fallskärmsklubbar och den enda i Östergötland. I precisionshoppning har klubben en mängd SM-tecken. Malmens flygfält, utanför Linköping, är klubbens "hemmaplan".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om