- Det känns hur bra som helst. Vi har inte kunnat träna så mycket tillsammans, men trots det gick det jättebra, säger SM-tvåan Allard.
"Pröva sina vingar"
För att kvalificera sig till SM krävs det att skolorna skickar in bevis på att deras lag klarat av olika uppgifter, såsom att sätta upp en passande meny utifrån ett speciellt tema. Tillsammans med sex andra skolor lyckades Dackeskolan ta sig vidare och hade lag i såväl kock- som serveringstävlingen.
- Gymnasie-SM är ett utmärkt sätt för våra framtida kockar, hotellchefer och hovmästare att pröva sina vingar. Men tävlingen är också ett bra sätt för branschen att visa omvärlden den kompetens och yrkeskunskap som finns i branschen, säger Eva Östling, VD på Visita, som är huvudarrangör för tävlingen.
SM-silver i servering till Rimforsatjej
Under den gångna helgen har gymnasie-SM i kök och servering ägt rum i Stockholm. Rimforsatjejen Rebecca Allard tävlade för Dackeskolan från Mjölby och tillsammans med sin partner Amanda Kardell lyckades de knipa en ärofylld silvermedalj efter en mängd lyckade tester och uppgifter.
Dackeskolans elever tillsammans med den svenska kocken Tommy Myllymäki. Fr. v. Amanda Karnell, Natacha Häll, Tommy Myllymäki, Elin Engström och Rebecca Allard.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!