Snabba vändningar på rektorsposten – hon får chansen

Ing-Mari Hjelte avslutade sin tjänst som rektor för Horns skola inför sommaren. En ny rektor tillsattes och börja arbeta lite över sommaren, fast sa upp sig lika snabbt, då denne fått en annan tjänst. Efter ännu en rekrytering får skolan en bekant rektor.

Caroline Anspach blev snabbt rektor för Horns skola. Foto: Morgan Karlsson

Caroline Anspach blev snabbt rektor för Horns skola. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-08-15 12:18

Efter att Ing-Mari Hjelte pensionerats efter många år som skolans rektor, så söktes hennes efterträdare till sommaren. Efter ett urval av de sökande, anställdes en efterträdare som lagom började arbeta innan personen sa upp sig, på grund av en annan tjänst som lockade.

Nu var det bråttom att hitta ännu en kandidat till rektorstjänsten. Ännu en sökning med tillhörande samtal ägde rum och föll så på Caroline Anspach.

– Jag har arbetat som klasslärare för årskurs fyra till sex här på skolan sedan 2011, berättade Anspach. Jag har ett stort intresse av ledarskap, då jag gillar att påverka och utveckla. Därför gick jag en ledarskapsutbildning för två år sedan.

– Jag sökte tjänsten redan första gången, fast nu fick jag en andra chans, vilket känns väldigt bra och förtroendegivande.

– Jag skrev på för tjänsten i måndags, och började som skolans rektor dagen efter. Jag är ju väl bekant med skolan och dess personal, och jag ser verkligen fram mot detta, då jag känner ett fint stöd av personalen som informerades om detta i samband med uppstarten av lärarna, under torsdagen.

– Min första prioritering blir att sätta mig in i den nya rollen och landa i detta, medan verksamheten fungerar väldigt bra med den erfarna personalen.

Caroline Anspach berättade även om skolstarten som sker på onsdag vecka 33. Då startar höstterminen för 75 elever från förskoleklass till och med årskurs sex.

– Detta är ett stadigt elevantal för vår skola och även är alla tjänster tillsatta i skolan, vilket känns tryckt. Kinda kommun lyckas bra med de aktuella rekryteringarna som har varit, avslutade Anspach.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om