Snacka om att vara ute och cykla

Familjen Holmberg, Stockholm behövde egentligen en andra bil, fast familjens miljömedvetande var även emot ett sådant köp. ”Under en av mina cykelrundor blev jag omkörd av en Velomobil, sedan var beslutet fattat”.

Melker Holmberg är stolt med sitt nyförvärv. Lättcyklad och med en bekväm körställning summerar Holmberg. Foto: Morgan Karlsson

Melker Holmberg är stolt med sitt nyförvärv. Lättcyklad och med en bekväm körställning summerar Holmberg. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-08-18 08:30

Melker Holmberg, Stockholm var emot att köpa ännu en bil, då familjen egentligen behövde detta. Under en av Holmbergs cykelrundor då han trampade på i motvind blev han omkörd av en Velomobil, eller cykelbil som den kallas i Sverige.
– Det såg så lätt ut när fordonet susade förbi min sida, förklarade Melker Holmberg. Jag började mer och mer snegla på dessa hos olika generalagenter i Danmark och Finland, då Sverige än så länge inte har någon återförsäljare.

– Beslutet blev fattat och det blev affär tillslut hos en säljare i Köpenhamn Danmark. I lördags var jag på plats och gjorde upp affären, och min planerade resa att genomföra färden hem i det nya fordonet tog då sin verkliga början.

Med allt som behövs under resan blev det att stuva in den 17 kilo tunga packningen i utrymmet bakom stolen. Till höger sitter en telefon som även fungerar som GPS under hemfärden och till höger sitter en färddator som visade en sträcka av 459 kilometer sedan starten i lördags.

På det lilla styret sitter blinkersreglage, signalhorn samt handbroms. Fordonet är registrerat som cykel, fast formen som minimerar luftmotståndet underlättar färden som ibland kom upp till 70 kilometer per timma. Denna cykelbil är bygd av kolfiber med en vikt på endast 29 kilo.

I Linköping planerar Holmberg att göra ett stopp på några dagar och planerar sedan att vara hemma på fredag.
Priset för dessa cykelbilar är mellan 50 000 och 90 000 kronor, beroende på utrustning och modell.

Velomobil Carbon Quest 814 är modellen på denna farkost.
Velomobil Carbon Quest 814 är modellen på denna farkost.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om