Snart står Horn på tur för en lekfull uppryckning

Nu har svaret kommit från Kinda kommun. Och det blev väl ömsom vin, ömsom vatten.

Det var i slutet av maj som den helt nybyggda lekplatsen i Rimforsa togs i bruk, under pompa och ståt. Foto: Morgan Karlsson

Det var i slutet av maj som den helt nybyggda lekplatsen i Rimforsa togs i bruk, under pompa och ståt. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-27 13:20

Det var en kommuninvånare som via kommunens hemsida hade synpunkter på lekplatsernas standard i Horn, som nu fått svar. Den lekplats som personen först och främst hänvisar till är inte kommunens utan tillhör ett privat fastighetsbolag.

Däremot kunde avdelningen Teknik och Drift vid Kinda kommun i sitt svar upplysa om att det finns tre kommunala lekplatser i Horn, en vid campingen, en vid Ågränd och en vid Höjdvägen. Dessa sköts av gatuenheter och besiktas dessutom varje vår med hänsyn till säkerheten.

Kommunens arbetsingenjör vid Teknik och Drift håller även med kommuninvånaren om att lekutrustningen på campingen och på Höjdvägen är ganska åldersstigen, men att utrustningen på lekplatsen vid Ågränd är i bättre skick.

Roger Erlandsson:

-Vi kan eventuellt titta på om vi kan skaffa ett bord till lekplatsen vid campingen. Kommunen utreder för närvarande en ny lekplats i Kisa och planer finns för en fortsättning på detta arbete i Horn.

Som bekant har dessutom en helt ny lekplats i Rimforsa just tagits i bruk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om