Snö i Tolvmannabacken

I lördags kördes snökanonerna igång i Tolvmannabacken. Målet är att kunna öppna till annandag jul om kylan består och grejerna håller. Vid den senaste köldknäppen, i november, hade de ansvariga is i magen och valde att inte börja spruta snö. Tur var väl det för sen blev det ju tidvis åtta grader varmt.

Foto:

Kinda2005-12-19 07:53

Men när kylan knäppte till i helgen då knäpptes det också på startknapparna till snökanonerna. På lördagsförmiddagen sprutades det för fullt i Teknikbacken från fem-sex snökanoner.
- Det handlar ju om att hinna göra så mycket snö så att det inte hinner smälta, säger Curth Johansson. För vi ska ju inte gå tillbaka utan sen ska det hålla.
Det betyder ett lager på cirka en meter pistad snö. Teknikbacken görs först färdig och sen tar man Stora backen. Totalt finns det fem nedfarter och fyra liftar sen tidigare.
Tills i år finns också en nyanlagd liten minibacke för nybörjare, bakom skidboden. Den lilla backen ska snart få en lift. Till årets nysatsningar hör även förbättrad belysning som ska göra det lättare att arrangera kvällstävlingar.
Curth Johansson hoppas nu på kallt väder i första hand fram till jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om