Socialen omhändertog nyfödd

Kinda kommun har omhändertagit ett nyfött barn enligt Lagen om vård unga. Socialtjänsten anser att fadern är en fara för barnet och att det det finns frågetecken kring mammans förmåga att ta hand om sin nyfödda. Barnets föräldrar och anhöriga menar att det i stället finns flera frågetecken kring socialtjänstens utredning och handläggning.

Kinda2006-12-16 05:27

Enligt den vårdplan som individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Kinda gjort upp, och som de nyblivna föräldrarna inte samtyckt till, har barnet och mamman nu placerats på ett utredningshem i en närliggande kommun.
Under en tid av cirka tre månader ska bland annat samspelet mellan mamman och barnet utredas, samt mellan barnet och fadern.
Både föräldrarna, som är i 20-årsåldern, samt deras anhöriga upprörs av beslutet.
- Vi tycker att socialtjänsten har gjort galet, säger farmor till den nyfödda och undrar varför inte hennes son och hans sambo i första hand fått hjälp på hemmaplan.
- De har blivit påhoppade hela tiden och socialtjänsten vill sära på dem. Hur mycket ska de bevisa, och för vad, för att bli behandlade som vilka föräldrar som helst, säger hon vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om