Sockenstugan öppnas i helgen

Fortfarande saknas tre Kindabor efter katastrofen i Thailand: Lasse och Moa Johansson, Kisa, samt Peter Lord, Rimforsa. I Kinda fortsätter Posom-gruppen sitt stödarbete. Under de kommande dagarna kommer sockenstugan i Kisa tidvis att hållas öppen.

Sockenstugan i Kisa kommer att hållas öppen under tre kvällar de närmaste dagarna. Där kommer de att finnas fika och ett par personer från Posom-gruppen på plats.

Sockenstugan i Kisa kommer att hållas öppen under tre kvällar de närmaste dagarna. Där kommer de att finnas fika och ett par personer från Posom-gruppen på plats.

Foto:

Kinda2005-01-04 07:29

På måndagskvällen saknades fortfarande tre Kindabor i Thailand. Lasse Johansson och dottern Moa har nu varit försvunna i en dryg vecka sen jättevågen svepte över semesterorten Khao Lak där de semestrade. Samtidigt försvann Peter Lord, Rimforsa, som semestrade på samma ort.
Lasse Johanssons hustru Anna-Liisa och sonen Adam är dock hemma i Sverige. De flögs hem från Bangkok med ett litet plan som ställts till förfogande av Volvo. Efter en mellanlandning på Arlanda flögs de direkt till Linköping där de först togs in på infektionskliniken.

I Linköping
Anna-Liisas syster Eeva Hautaniemi fick träffa sin syster och systerson i lördags.
- Det var så härligt och skönt att se dem, men samtidigt sorgligt. Syrran var helt okej. Adam har sår på benen som måste skötas.
Även Peter Lords hustru, Britt Lord, är hemma i Sverige. Personal från Kinda kommun hämtade henne och en av hennes söner i Stockholm natten mot nyårsafton och skjutsade dem till Universitetssjukhuset i Linköping.

Till Rimforsa
Efter tillsyn på sjukhuset kunde Britt Lord fortsätta hem till Rimforsa på nyårsaftonens kväll.
- Vi var där och pratade med henne på kvällen, berättar räddningschef Tomas Blixt. Hon var väldigt skärrad och ledsen men ändå tacksam för att vi kom dit.
Posom-gruppen i Kinda sammanträdde i måndags för att diskutera hur det fortsatta stödarbetet ska gå till. Man har bestämt sig för att fortsätta jourverksamheten på räddningstjänsten i Kisa, med jourtelefon 193 03, på tisdag 8-16 samt onsdag förmiddag.

Sockenstugan öppnas
Dessutom har man bestämt sig för att öppna sockenstugan, vid Kisa kyrka, vissa tider. Sockenstugan kommer att öppen på onsdag 16-19, fredag 16-19 samt söndag 16-19. Två personer kommer alltid att finnas på plats och det finns kaffe och bröd. Även den intilliggande kyrkan hålls öppen.
Tomas Blixt berättar att man nu fått kontakt med alla arbetsgivare som på något sätt är inblandade. Kisa BK, där både Lasse Johansson och sonen Adam varit djupt engagerade, kommer att ordna en ledarträff där en stödperson från Posom-gruppen ska finnas tillgänglig. Även med skolan fortsätter Posom-gruppen sin kontakt för stödja personalens arbete. Vidare är stödpersoner utsedda till de drabbade Kindaborna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om