Sommarhajk med fritidsgården

I Kinda har det under de senaste veckorna anordnats många läger. Under förra veckan höll Fritidsgården Hornet i sitt andra läger för sommaren. Denna gång en sommarhajk med äventyr i Brevik.

Förra veckan var 16 ungdomar från fritidsgården på hajk i Brevik.

Förra veckan var 16 ungdomar från fritidsgården på hajk i Brevik.

Foto:

Kinda2014-07-01 06:59


I onsdags åkte Fritidsgården i Kisa med 16 ungdomar på sommarhajk. Resan gick till Brevik, utanför Söderköping. Där fick de under tre dagar testa på flera, för de flesta, nya aktiviteter.
- Vi gick till exempel på en klätterbana uppe bland träden som kallades för Höjdaren. Det var häftigt, en sån grej som man inte gjort förut. De flesta tyckte det var fränt, säger fritidsledare Daniel Ohlsson.
Förutom klätterbanan fick alla också skjuta med pilbåge och åka linbana.
- Det var många som sa först att de vägrade att testa höghöjdsbanorna men sen när de hade stått och tittat en stund på de andra testade de själva och det var många som var helt lyriska efteråt. Då kommer man på att man klarar sånt som man inte trodde innan, berättar Märit Björk.
Även om Fritidsgården besökte Brevik för cirka tio år sedan var det första gången de anordnade läger för ungdomar 14-16 år.

Årligt sommarläger
Ett läger som däremot inte är nytt för i år är lägret för de blivande sjuorna och åttorna. Det har anordnats i många år och i sommar var det 70 ungdomar anmälda. Sommarlägret ägde rum första veckan på sommarlovet på Hornåbergs camping. Det var två övernattningar och ungdomarna fick prova på alla möjliga aktiviteter. Dans, graffiti, dykning, golf är bara några av dem.

Fritidsgårdens årliga sommarläger för blivande sjuor och åttor lockade 70 ungdomar.
Fritidsgårdens årliga sommarläger för blivande sjuor och åttor lockade 70 ungdomar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om