Sommarläger lockade rekorddeltagande

Värgårdsskolans elever från årskurs sex och sju har årligen ett sommarläger på Hornåbergs camping. Detta delvis för att lära känna varandra inför sexornas kliv upp till högstadiet. Årets läger slog deltagarrekord med 77 ungdomar.

Jakob Wahlström mitt under sitt dyk.

Jakob Wahlström mitt under sitt dyk.

Foto:

Kinda2017-06-30 12:55

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar detta sommarläger, och tack vare lite ekonomiska bidrag har de i år fått möjligheten att erbjuda detta kostnadsfritt för eleverna.

Under de tre dagar som detta pågår finns det en masa olika aktiviteter som deltagarna fått välja ut innan. 
Exempelvis på dessa var skytte, kanot, brandman, graffiti, ridning, golf, kickboxning samt tröjtryck.
– Trots det höga antalet deltagare så har det gått riktigt bra. Det är ju ett fantastiskt gäng, sammanfattade Märit Björk, Fredrik Ohlsson samt Pelle Lundström, några av de tio ledarna.

Mellan de olika valda aktiviteterna så var det fri tid, fast med eget ansvar och vissa regler. Det var bland annat tillåtet att bada, fast inte utan någon vuxen ledare.

Under måndagskvällen väntade senare en tillagning av kebab på Muurikkahäll. Under lägrets kvällar och dagar var även föräldrarna välkomna att besöka lägret.

De ungdomar som ville sova över natt på campingområdet fick det, i medtagna tält, medan andra valde att åka hem och sova, med de bussar som fanns till förfogande under dagarna.

Tre av deltagarna berättade om några aktiviteter de varit med om.
– Att paddla kanot var spännande, roligt och lite otäckt summerade de tre killarna Jonathan Johansson, Anton Andersson och Jakob Wahlström. Det gungade lite otäckt tyckte Jonathan Johansson.
– Jag har kantrat med en kanot förut och det var inget roligt, berättade Jonathan Johansson. Fast jag älskade att skjuta lerduvor med hagelbössa avslutade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om