Sommarloppis – gårdens senaste satsning

Att utveckla sin egen gård är nog mångas dröm. Anna Johansson lät det inte stanna vid en dröm. – Jag har nya projekt hela tiden.

Gården utvecklas undan för undan. Det är mest tiden som begränsar idéerna, säger Anna Johansson. Foto: Morgan Karlsson

Gården utvecklas undan för undan. Det är mest tiden som begränsar idéerna, säger Anna Johansson. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-21 15:20

Vädret är fint under fredagseftermiddagen då Anna Johansson och hennes mamma Eva Johansson är i full färd med att få i ordning på den stundande loppisen som ägde rum under lördagen.

– Vi erbjuder även andra att komma hit och deltaga i den bakluckeloppis som vi samkör denna dag, berättade Anna Johansson.

– Detta blir min första loppis, och det är mycket att lära sig. Det jag märkt är att retro, tikmöbler är ett hett ämne. Loppisen är tänkt att vara öppen under sommarens samtliga lördagar, informerade hon vidare.

Anna Johansson som äger gården Bjärkeryd Södergård har ett stort driv kring sin gård och dess utveckling.

Bjärkeryd Södergård bed and stable heter verksamheten. Hon hyr ut ett väldigt trevligt hus till gäster och ett framtida mål är att erbjuda övernattningsmöjligheter både förryttare och dess hästar, genom de boxplatser som finns i stallet.

Gården omfattar många byggnader som Anna Johansson är mycket mån om, och planerna kring dessa är många.

– Kisa är en turisttät plats med många besökare utifrån. För mig gäller det att fundera ut vad jag mer kan utveckla, vad vill de ha under sitt besök.

– Detta är min första sommar med en mer öppen inriktning med övernattningsmöjligheter och en närhet till naturen och djuren som finns här, förklarade Johansson

Anna Johansson berättar vidare att det är mycket arbete som lagts ner på gården från 1300 talet, för att få den i dess nuvarande skick, fast hon har hela tiden nya planer.

– Att gå här hemma och arbeta i landen eller hålla på med några andra gårdssysslor har väl blivit någon slags terapi för mig, förklarade Anna Johansson.

Under sommarens lördagar är det loppis på Bjärkeryd Södergård.
Under sommarens lördagar är det loppis på Bjärkeryd Södergård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om